برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: خودتان را زیر سوال بردهاید که چه کسی هستید؟ یا هدفتان چیست و ارزشهایتان کدامند؟ اگر چنین است ممکن است دچار چیزی به نام بحران هویت شده باشید.
عبارت «بحران هویت» برای اولین بار توسط اریک اریکسون روانشناس مشهور آمریکایی ارائه شد. او ایدهی بحران هویت نوجوانی و بحران هویت میانسالی را مطرح کرد و باور داشت شخصیت انسان با حل بحرانها در زندگی شکل میگیرد.
اگر دچار بحران هویت باشید ممکن است ماهیت خودتان و یا هویت خودتان را زیر سوال ببرید.
این حالت میتواند به دلیل تغییرات بزرگ یا استرسهای زیاد در زندگی بوجود بیاید یا به علت فاکتورهایی چون سن یا رفتن از مرحلهای به مرحلهی دیگر (مثلا دانشگاه، کار و یا کودکی به نوجوانی).
نشانههای بحران هویت
داشتن بحران هویت، یک بیماری قابل تشخیص نیست، بنابراین مانند سرماخوردگی و ... علامت خاصی ندارد. اما تجربیاتی وجود دارند که معمولا در بحران هویت روی میدهند:
این کاملا طبیعی است که از خودتان بپرسید چه کسی هستید، مخصوصا با توجه به این واقعیت که همهی ما در طول زندگی خود دستخوش تحولاتی میشویم. اما اگر این سوالها روی زندگی و عملکرد روزانهی ما اثر بگذارند ممکن است نشاندهندهی بحران هویت باشند.
آیا بحران هویت، مشکلی جدیست؟
هر نوع بحرانی میتواند موجب افت در سلامت روان بشود. اگر شما خودتان یا زندگیتان را منفی ببینید، در معرض افسرگی و اضطراب خواهید بود. اگر نشانههای افسردگی را دارید، ادامه دار شده و مخصوصا همراه با تفکر خودکُشی است باید هر چه زودتر به متخصص مراجعه کنید.
علت بحران هویت
هر چند این تصور وجود دارد که بحران هویت معمولا در مراحل مشخصی از زندگی روی میدهد (مثلا طی نوجوانی یا میانسالی)، اما واقعیت این است که بحران هویت میتواند برای هر کسی و در هر سنی بوجود بیاید.