روزنامه جام جم - پونه شیرازی: دوران تحصیل در زندگی هر کس از دبستان گرفته تا متوسطه و دانشگاه به دلیل اثرات شخصیتی و رشد جسمانی تکرار نشدنی است. به همین دلیل توجه به الگوهای رفتاری طی این دوران تاثیر غیرقابل انکاری در آینده شخص خواهد گذاشت.
در این میان، نقش تغذیه و خو گرفتن به الگوی خوراکی مغذی، متعادل و متنوع که شامل تمام املاح و ویتامینها و موادمغذی باشد برای بهرهگیری دانشآموز از حداکثر ظرفیت ذهنی و جسمیاش بسیار اهمیت دارد. گفتوگوی ما را با دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا برای در نظر گرفتن برنامه غذایی سالم برای فرزندتان بخوانید .
وقتی صحبت از سوءتغذیه در دانشآموزان میشود باید در نظر داشت که هر کدام از گروههای سنی (کودکی و نوجوانی) نیازهای تغذیهای خاصی دارند. بعلاوه سوءتغذیه، الگویی یکسان برای کل کشور ندارد. کما اینکه ما در مناطق شرقی و جنوبی کشور، مشکل دسترسی به مواد غذایی را بیشتر داریم. به همین دلیل دانشآموزان در این مناطق بیشتر با کمبود ویتامین و املاح روبهرو هستند، اما در مناطق شمالی کشور دسترسی به مواد غذایی بیشتر بوده و فقر فرهنگی بیشتر آسیبرسان است .
کودکان چاقی که همیشه گرسنهاند!
سوءتغذیه به دو شکل بروز میکند؛ از سویی به لاغری مفرط و کمبود مواد مغذی منجر میشود و از سوی دیگر به شکل چاقی و اضافه وزن بروز مییابد که هر دو آسیبرسان است، اما آنچه امروزه در کشور ما بیشتر در طیف سنی کودکان و نوجوانان شیوع دارد، افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی است.
جالب است بدانید بچههایی که مبتلا به چاقی هستند، بهرغم پرخوری به گرسنگی سلولی دچار هستند. این کودکان از راندمان ذهنی و عملکرد تحصیلی پایینتری نیز برخوردارند.